Allergenenadvies voor voedingsindustrie

Allergenen Consultancy heeft alles in huis om de voedingsmiddelenindustrie te ondersteunen bij het beheersen van allergenen in productie. Onze professionals zijn afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie en weten als geen ander de vertaalslag te maken van theorie naar de praktijk.

Wij bieden:

Aankomende cursussen en trainingen voor industrieCursus voor industrie

Cursus allergenen management (klassikaal)

Doelgroep: kwaliteits- of QA-functionarissen, auditoren
Taal: Nederlands
Data Locatie
10 december 2020 Gouda
30 maart 2021 Breda
10 juni 2021 Scherpenzeel
09 november 2021 Gouda

Meer informatie of schrijf in

Training VITAL allergenen (klassikaal of web-based)

Doelgroep: kwaliteits- of QA-functionarissen, auditoren, specificatiebeheerders 
Taal: Nederlands of Engels
Data Locatie
29 oktober 2020 web-based
10 en 12 november 2020 web-based
17 november 2020 (opfristraining) web-based
26 november 2020 web-based
01 december 2020 Renswoude (regio Veenendaal)
19 januari 2021 Scherpenzeel
09 februari 2021 web-based
02 maart 2021 (opfristraining) web-based
11 maart 2021 Kasterlee (regio Turnhout), België
25 maart 2021 web-based
13 april 2021 web-based
20 april 2021 web-based, English spoken
18 mei 2021 Renswoude (regio Veenendaal)
15 juni 2021 (opfristraining) web-based
01 juli 2021 web-based
23 september 2021 Breda
12 oktober 2021 web-based
21 oktober 2021 Beveren, België
02 november 2021 web-based, English spoken
16 november 2021 (opfristraining) web-based
07 december 2021 Nijmegen

Meer informatie of schrijf in

Nieuwe cursus allergenen vrij-vanCursus allergenen vrij-van claims (web-based)

Doelgroep: kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars of marketeers.
Taal: Nederlands
Data Web-based/ Online/ vituele meeting
03 december 2020 1x middag eigen werkplek
08 april 2021 1x middag eigen werkplek
04 november 2021 1x middag eigen werkplek

Meer informatie of schrijf in

AllergenenScan

Voor snel inzicht in de status van het allergenenmanagement systeem. Door middel van een bedrijfsbezoek van maximaal 1 dag worden goedgeregelde zaken en de verbeterpunten vastgesteld. Waar nodig worden praktische oplossingen direct besproken.
De AllergenenScan is toepasbaar op productiebedrijven, toeleverende bedrijven, retail, horeca en private label fabrikanten. Onderwerpen zijn gebaseerd op de vijf basispijlers van allergenenbeheer (zie ook SimplyOK):

Advies en ondersteuning allergenen

1. Grondstofinformatie 
2. Receptuurbeheer
3. Etikettering
4. Identificatie/verwisseling
5. Voorkomen van kruisbesmetting (lay-out fabriek, reiniging, planning)

Aan de hand daarvan worden eventuele aandachtspunten en een verbeterplan vastgesteld. Waar nodig worden praktische oplossingen direct besproken.
Door jarenlange ervaring als auditor en bekendheid met veel voorkomende ‘valkuilen’ in allergenen managementsystemen is de AllergenenScan een snelle en efficiënte manier om een goed functionerend allergenensysteem op te zetten.
Naar wens kan de inhoud van de AllergenenScan aangepast worden. Ook kunnen andere kwaliteitsaspecten toegevoegd worden, bijvoorbeeld BRC-, IFS-eisen of eisen uit eigen kwaliteitssystemen. Hiermee ontstaat een compleet beeld en kunnen meerdere audits gecombineerd tot één. Dit is efficiënt en minder belastend.

Ook geschikt ter vervanging van de interne audit of leveranciersaudit.

Analyse

Allergenen Consultancy biedt sneltesten aan die zelfs zonder bedrijfslaboratorium uitgevoerd kunnen worden. Doordat de uitslagen snel beschikbaar zijn, zijn deze test kits ideaal bij controle van de uitgevoerde reiniging, ingangscontrole of trouble shooting.

Meld laboratoriumanalyse aanDaarnaast bieden we ELISA en PCR testen aan bij gespecialiseerde laboratoria. Wij kunnen bij uw monsters/stalen een geschikt lab zoeken en de analyse(s) laten uitvoeren. Doordat wij prijsafspraken bij verschillende laboratoria hebben, kunnen wij u een gunstige prijs bieden. Meld uw producten of swabs makkelijk online aan.

VITAL berekening

Steeds meer afnemers vragen om een onderbouwing van kruisbesmetting met allergenen. Retailers verwachten een VITAL berekening voordat ze waarschuwingen (kan sporen bevatten van) op het etiket zetten.

Bij B2B worden vraagtekens om kruisbesmetting met allergenen aan te duiden meer en meer niet geaccepteerd. Er worden kritische vragen gesteld door afnemers en een kwantitatieve opgave van het mogelijke gehalte aan allergeen wordt verwacht.

Allergenen Consultancy helpt u bij het in kaart brengen van benodigde gegevens, beschikbaar stellen van diverse VITAL rekentools en uitvoering van de VITAL berekening. Hierbij ontvangt u een uitgewerkte VITAL berekening, welke naar wens direct geupload kan worden in TraceOne (Albert Heijn). 

Advisering en ondersteuning op maat

Voor het implementeren van een goed allergenenmanagementsysteem (op basis van SimplyOK), advies bij consumentenklachten, omgang met bedrijfsspecifieke allergenensituaties en alle andere allergenenvraagstukken zijn wij u graag van dienst.

Ook begeleiden wij bedrijven bij nieuwbouw of aanpassing van productieprocessen. Dat is het uitgelezen moment om processen dusdanig in te richten dat kruisbesmetting met allergenen geminimaliseerd kan worden.

Kennis- en documentatiecentrum

Allergenen Consultancy beschikt over een uitgebreide bibliotheek en kennisnetwerk op gebied van wetgeving, buitenlandse richtlijnen, allergenenmanagement, iconen, certificeringseisen, laboratoria of analysemethoden. Stop met zoeken en vraag het ons!

Validatie reiniging

Reiniging maakt een cruciaal onderdeel uit van een allergenenbeheersplan. Maar hoe weet u of de reiniging effectief is? Zijn alle allergene resten verwijderd? Wij verzorgen een volledig validatieplan of voeren het desgewenst bij u op locatie uit. Volledig uit handen genomen: van opzet, uitvoering, analyse én rapportage!
Ook voor sneltesten kunt u bij ons terecht.

Opstellen en controle etiketten

Voor zekerheid over de juistheid van uw etiketten. De etikettering wordt getoetst of opgesteld aan de hand van de geldende wetgeving.

Specificatiebeheer

De basis van allergenenbeheer is de kennis over grond- en hulpstoffen. Allergenen Consultancy kan u behulpzaam zijn bij geven van een praktische invulling van uw specificatiebeheer, zowel voor grondstoffen als eindproducten. Ook het beoordelen van de informatie van leveranciers kan door ons uitgevoerd worden.

Relevante producten

Voor de industrie bieden wij naast advies en trainingen ook diverse testen aan. Eenvoudige en betrouwbare testen welke zonder laboratoriumuitrusting uitgevoerd kunnen worden. Levering uit voorraad.

Sneltesten

Wij leveren uit voorraad allergenen sneltesten voor analyse van grondstoffen, eindproducten, swabs (oppervlakken) en spoelwater.
Handig voor een snelle screening. Deze methoden zijn betrouwbaar en snel.
Geen laboratoriumfaciliteiten nodig.

Bekijk sneltesten

Palletetiket

Voor identificatie van producten met allergenen in magazijn en voorraad.
Universele iconen.

Bekijk etiketten

Training VITAL

VITAL risicobeoordeling allergenen zelf leren?
Volg de training voor een praktische training met veel rekenoefeningen.

Direct klaar voor upload in TraceOne en SIM (AH).

Volg VITAL Training

 

Bovenstaande diensten, cursussen en producten zijn maar een greep uit ons aanbod.
Wanneer u specifieke wensen of vragen heeft, zijn wij u uiteraard ook daarmee graag van dienst.

Contact opnemen Afspraak maken