Allergenenadvies voor voedingsindustrie

Allergenen Consultancy heeft alles in huis om de voedingsmiddelenindustrie te ondersteunen bij het beheersen van allergenen in productie. Onze professionals zijn afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie en weten als geen ander de vertaalslag te maken van theorie naar de praktijk.

Wij bieden:

Aankomende cursussen en trainingen voor industrie

Cursus voor industrie Training VITAL allergenen (klassikaal of web-based)

Doelgroep: kwaliteits- of QA-functionarissen, auditoren, specificatiebeheerders 
Taal: Nederlands of EngelsMeer informatie of schrijf in
Data Locatie
27 juni 2024 Prinsenbeek (regio Breda)
26 september 2024 Maarsbergen
10 oktober 2024 (Engelstalig) Web-based
17 oktober 2024 (opfristraining) Web-based
12 november 2024 Nijmegen
21 november 2024 Web-based
10 december 2024 Maarsbergen

Cursus voor industrie Cursus allergenen management (klassikaal)

Doelgroep: kwaliteits- of QA-functionarissen, auditoren
Taal: Nederlands
Data Locatie
5 november 2024 Maarsbergen

Meer informatie of schrijf in

Cursus voor industrie Training reiniging en validatie (web-based)

Doelgroep: kwaliteits- of QA-functionarissen, auditoren.
Taal: Nederlands
Data Locatie
08 oktober 2024 Web-based (½ dag - ochtend)
12 december 2024 Web-based (½ dag - ochtend)

Meer informatie of schrijf in

Cursus voor industrie Cursus allergenen vrij-van claims (web-based)

Doelgroep: kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars of marketeers.
Taal: Nederlands
Data Locatie
15 oktober 2024 web-based (½ dag - middag)

Meer informatie of schrijf in

E-learning allergenen industrie (Nederlands, Engels en Pools)

Leer medewerkers in de productie om op de juiste manier met allergenen om te gaan. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt uitgelegd wat dit betekent voor de dagelijkse werkzaamheden en hoe voorkomen kan worden dat allergenen onbedoeld in producten terecht komen. De e-learning wordt afgesloten met een toets en certificaat.

De e-learning is geschikt voor productiemedewerkers en operators werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. De e-learning is ook beschikbaar in het Engels en Pools.

De lesstof én toets worden online, via internet, gedaan. De gemiddelde tijdsduur voor het doorlopen van de e-learning en uitvoeren van de toets is ca. 30 minuten. 

Meer info of bestellen

AllergenenScan

Afspraak maken

Voor snel inzicht in de status van het allergenenmanagement systeem. Door middel van een bedrijfsbezoek  worden goed geregelde zaken en eventuele verbeterpunten vastgesteld. Waar nodig worden praktische oplossingen direct besproken. In de uitgebreide rapportage die na afloop wordt opgemaakt, is achtergrondinformatie te vinden en kan gebruikt worden als actielijst. 

De AllergenenScan is toepasbaar op de hele keten van grondstofleverancier tot eindproduct. Onderwerpen zijn gebaseerd op de vijf basispijlers van allergenenbeheer (zie ook SimplyOK):

Advies en ondersteuning allergenen

1. Grondstofinformatie 
2. Receptuurbeheer
3. Etikettering
4. Identificatie/verwisseling
5. Voorkomen van kruisbesmetting (lay-out fabriek, reiniging, planning)

Door jarenlange ervaring en bekendheid met veel voorkomende ‘valkuilen’ in allergenen managementsystemen is de AllergenenScan een snelle en efficiënte manier om een goed functionerend allergenensysteem op te zetten.
Naar wens kan de AllergenenScan aangevuld worden met een VITAL-risicobeoordeling.

Ook geschikt ter voorbereiding van een SimplyOK audit of als leveranciersaudit. 
Bedrijfsbezoeken zijn mogelijk binnen Europa, daarbuiten op aanvraag.

Analyse

Allergenen Consultancy biedt sneltesten aan die zelfs zonder bedrijfslaboratorium uitgevoerd kunnen worden. Doordat de uitslagen snel beschikbaar zijn, zijn deze test kits ideaal bij controle van de uitgevoerde reiniging, ingangscontrole of trouble shooting.

Meld laboratoriumanalyse aanWij verzorgen graag de analyse op allergenen op elk monster of staal. Met ELISA- en PCR-analyses maar ook met geavanceerde technieken als LC-MSMS, HPLC of DNA barcoding.
Bij elke aanvraag beoordelen we de geschiktheid van de analysemethode. Hierdoor worden geen onnodige analyses uitgevoerd. Daarnaast ondersteunen wij bij interpretatie van resultaten. Door de grote aantallen analyses bieden we gunstige prijzen. Vraag ons om een offerte.

VITAL berekening

Steeds meer afnemers vragen om een onderbouwing van kruisbesmetting met allergenen. Retailers verwachten een VITAL berekening voordat ze waarschuwingen (kan bevatten) op het etiket zetten.

Ook B2B wordt steeds vaker gevraagd om het kwantificeren van kruisbesmetting met allergenen. Er worden kritische vragen gesteld door de keten heen en opgave van het mogelijke gehalte aan allergeen wordt verwacht.

Allergenen Consultancy helpt bij het in kaart brengen van benodigde gegevens, beschikbaar stellen van een VITAL rekentool en uitvoering van de VITAL berekening. Hierbij maken we samen een uitgewerkte VITAL berekening, welke ook geüpload kan worden in klantensystemen (SIM, TraceOne etc.). 

Advisering en ondersteuning op maat

Voor het implementeren van een goed allergenenmanagementsysteem (op basis van SimplyOK), advies bij consumentenklachten, omgang met bedrijfsspecifieke allergenensituaties en alle andere allergenenvraagstukken zijn wij graag van dienst.

Ook begeleiden wij bedrijven bij nieuwbouw of aanpassing van productieprocessen. Dat is het uitgelezen moment om processen zo in te richten dat kruisbesmetting met allergenen geminimaliseerd kan worden.

Kennis- en documentatiecentrum

Allergenen Consultancy beschikt over een uitgebreide bibliotheek en kennisnetwerk op gebied van wetgeving, buitenlandse richtlijnen, allergenenmanagement, iconen, certificeringseisen, laboratoria of analysemethoden. Stop met zoeken en vraag het ons!

Validatie reiniging

Validatie reiniging

Reiniging maakt een cruciaal onderdeel uit van een allergenenbeheersplan. Maar hoe weten we of de reiniging effectief is? Zijn alle allergene resten verwijderd? Wij verzorgen een volledig validatieplan of voeren het desgewenst op locatie uit. Volledig uit handen genomen: van opzet, uitvoering, analyse én rapportage!
Ook voor sneltesten zijn wij het juiste adres.

Opstellen en controle etiketten

Voor zekerheid over de juistheid van etiketten. De etikettering wordt getoetst of opgesteld aan de hand van de geldende wetgeving.

Specificatiebeheer

De basis van allergenenbeheer is de kennis over grond- en hulpstoffen. Allergenen Consultancy kan hulp bieden bij het geven van een praktische invulling van specificatiebeheer, zowel voor grondstoffen als eindproducten. Ook het beoordelen van de informatie van leveranciers kan door ons uitgevoerd worden.

Relevante producten

Voor de industrie bieden wij naast advies en trainingen ook diverse testen aan. Eenvoudige en betrouwbare testen welke zonder laboratoriumuitrusting uitgevoerd kunnen worden. Levering uit voorraad.

Sneltesten

Wij leveren uit voorraad allergenen sneltesten voor analyse van grondstoffen, eindproducten, swabs (oppervlakken) en spoelwater.
Handig voor een snelle screening. Deze methoden zijn betrouwbaar en snel.
Geen laboratoriumfaciliteiten nodig.

Bekijk sneltesten

Palletetiket

Voor identificatie van producten met allergenen in magazijn en voorraad.
Universele iconen.

Bekijk etiketten

Training VITAL

VITAL risicobeoordeling allergenen zelf leren?
Volg de training voor een praktische training met veel rekenoefeningen.

Direct klaar voor upload in TraceOne en SIM (AH).

Volg VITAL Training

 

Bovenstaande diensten, cursussen en producten zijn maar een greep uit ons aanbod.
Bij specifieke wensen of vragen heeft, zijn wij ook graag van dienst.

Contact opnemen Afspraak maken