Over ons

Allergenen Consultancy biedt al sinds 2003 ondersteuning op het gebied van allergenenmanagement voor de voedingsmiddelenindustrie, retailer en foodservice. Met een enthousiast team verzorgen wij advies en trainingen. Ook leveren wij ondersteunende producten op gebied van allergenenbeheer, zoals sneltesten, materialen voor validatie van reinigingen en instructieborden.

Allergenenmanagement is een klein maar belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem. Uit ervaring weten wij dat 'allergenen erbij doen' tot veel fouten en overbodige maatregelen en dus onnodige kosten of zelfs een recall leidt. Voorlichting door een specialist is dus essentieel. 

Vanuit verschillende invalshoeken en specialisaties geven wij vorm aan het allergenenbeleid. Onze jarenlange ervaring op gebied van voedselallergie, kwaliteitszorg, auditing, ontwerp van productielijnen en ruimten, analysemethoden, specificatiebeheer, etikettering, risicobeoordelingen, menu-aanpassingen en trainen en motiveren van mensen staat garant voor een praktische aanpak. Wij bieden ook recall begeleiding bij allergenenincidenten.

Allergenen Consultancy biedt een laboratoriumservice voor ELISA, PCR, sulfiet, lactose (HPLC, HPAEC-PAD en enzymatisch), LC-MSMS, DNA sequencing en troebelheidsanalyses van allergenen. Advies bij keuze van de juiste methode, interpretatie van resultaten en vergelijk met normen (zoals VITAL) is onderdeel van deze service. Bezoek onze webshop voor een breed aanbod van allergenen sneltesten, eiwittesten en ATP-testen.

Ons netwerk

Ons netwerk reikt verder dan alleen Nederland en Vlaanderen. Allergenen Consultancy is de eerste Europese VITAL trainer en trainingspartner van het Allergen Bureau, waar de VITAL aanpak ontwikkeld en beheerd wordt.

Als bestuurslid van Stichting SimplyOK zijn wij betrokken bij het opstellen van de Code of Practice. SimplyOK is een Europees certificatieschema gericht op allergenenmanagement en -informatie. Voor bedrijven is het voldoen aan deze normenset en het zichtbaar maken van al hun inspanningen een volgende stap in voedselveiligheid!

Ook maken wij deel uit van de Food Allergy Expert Group van ILSI Europe, een Europese autoriteit met wetenschappers vanuit de voedingsmiddelenindustrie en de academische wereld ter verbetering van de volksgezondheid.

Daarnaast worden wij regelmatig gevraagd als allergenendeskundige in Europese allergenen vraagstukken en bij beleidsvorming. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom wetgeving.

Ons team

Marjan van Ravenhorst

Marjan van Ravenhorst

Directeur en consultant/ trainer

Bregje Kroeze-Krebbers

Bregje Kroeze-Krebbers

Consultant/ trainer

Rowan Spinhoven

Rowan Spinhoven

Binnendienst en financiën

Ellen Lagerweij

Ellen Lagerweij

Binnendienst en cursusbeheer

Marjolein van de Lagemaat

Marjolein van de Lagemaat

Binnendienst

Lizzy Rombout-Folsche

Lizzy Rombout-Folsche

Binnendienst en grafisch vormgever/social media

Karin Weerd-van Ginkel

Karin Weerd-van Ginkel

Binnendienst

Angèle van den Heuvel

Angèle van den Heuvel

Consultant/ trainer

Sandra Boone

Sandra Boone

Consultant/ trainer

Michiel van Donkersgoed

Michiel van Donkersgoed

Binnendienst