Trainingen

Onderstaand is ons overzicht open-inschrijvingstrainingen te vinden. Als de specialist op gebied van allergenen ontwikkelen en verzorgen wij ook maatwerk trainingen (in-company, interactieve werkvormen) op elk niveau. Ook bieden wij e-learning aan.
Neem gerust contact met ons op om de wensen voor opleiding voor medewerkers te bespreken.

Trainingsagenda

Cursus voor industrie Training risicoberekening kruisbesmetting allergenen (VITAL)

Doelgroep: kwaliteits- of QA-functionarissen, auditoren, specificatiebeheerders.  
Taal: Nederlands of Engels
Tool: Allergen Risk Calculator of VITAL Online
Data Locatie
20 november 2025 = Vol Web-based
02 december 2025 (Opfristraining) = Vol Scherpenzeel
11 december 2025 Scherpenzeel
15 januari 2026 Scherpenzeel
20 januari 2026 (Engelstalig) Web-based
29 januari 2026 Web-based
10 februari 2026 Scherpenzeel
05 maart 2026 (Engelstalig) Web-based
19 maart 2026 Scherpenzeel
31 maart 2026 Gent, België
14 april 2026 Scherpenzeel
23 april 2026 (VITAL Online - Engelstalig) Web-based
07 mei 2026 Web-based
19 mei 2026 (Engelstalig) Web-based
28 mei 2026 Scherpenzeel
02 juni 2026 (Opfristraining) Scherpenzeel
25 juni 2026 (Engelstalig) Web-based
30 juni 2026 Scherpenzeel
07 juli 2026 Web-based
08 september 2026 (VITAL Online - Engelstalig) Web-based
10 september 2026 Scherpenzeel
22 september 2026 (Engelstalig) Web-based
06 oktober 2026 Scherpenzeel
08 oktober 2026 Web-based
29 oktober 2026 Gent, België
12 november 2026 (Engelstalig) Web-based
17 november 2026 Scherpenzeel
26 november 2026 (Opfristraining) Scherpenzeel
01 december 2026 Scherpenzeel
10 december 2026 Web-based

Meer informatie of schrijf in

Cursus voor industrie Training allergenenbeleid in praktijk

Doelgroep: kwaliteits- of QA-functionarissen, auditoren.
Taal: Nederlands
Data Locatie
10 maart 2026 Scherpenzeel
29 september 2026 Scherpenzeel

Meer informatie of schrijf in

Cursus voor industrie Training reiniging en validatie

Doelgroep: kwaliteits- of QA-functionarissen, auditoren.
Taal: Nederlands
Data Locatie
09 december 2025 = Vol Scherpenzeel
03 maart 2026 Scherpenzeel
21 mei 2026 Scherpenzeel
27 oktober 2026 Scherpenzeel

Meer informatie of schrijf in

Cursus voor industrieTraining allergenen vrij-van claims

Doelgroep: kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars of marketeers.
Taal: Nederlands
Data Locatie
11 juni 2026 Scherpenzeel
24 november 2026 Scherpenzeel

Meer informatie of schrijf in

Cursus voor industrie E-learning allergenen industrie (Nederlands, Engels en Pools)

Leer medewerkers in de productie om op de juiste manier met allergenen om te gaan. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt uitgelegd wat dit betekent voor de dagelijkse werkzaamheden en hoe voorkomen kan worden dat allergenen onbedoeld in producten terecht komen. De e-learning wordt afgesloten met een toets en certificaat.

De e-learning is geschikt voor productiemedewerkers en operators werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. De e-learning is ook beschikbaar in het Engels en Pools.

De lesstof én toets worden online, via internet, gedaan. De gemiddelde tijdsduur voor het doorlopen van de e-learning en uitvoeren van de toets is ca. 30 minuten. 

Meer info of bestellen

Cursus allergenen horeca

Cursus allergenenbeheer horeca en zorg

Doelgroep: horeca, cateraars, ambachtelijke bedrijven, speciaalzaken, keukenmanagers, chef-koks, sous-chefs, managers instellingskeuken en hoofden voeding.
Taal: Nederlands

Data Locatie
03 februari 2026 Veghel
06 oktober 2026 Veghel

Meer informatie of schrijf in

Elearning allergenen horeca

E-learning allergenen foodservice (Nederlands en Engels)

Onze interactieve e-learning biedt achtergrondinformatie en een praktische aanpak om aan allergenenwetgeving te doen. En zelfs om een stapje verder te gaan en kruisbesmettingsrisico’s te voorkomen. De e-learning is verrijkt met oefeningen en wordt afgesloten met een toets en certificaat. 

De lesstof én toets worden online, via internet, gedaan. De gemiddelde tijdsduur voor het doorlopen van de e-learning en uitvoeren van de toets is 2 uur. De e-learning is bedoeld voor iedereen die bezig is met niet-voorverpakte voedingsmiddelen zoals in de horeca, catering, zorg, versspeciaalzaken, bakkers, slagers en ambulante handel.

Meer info of bestellen

Deelname-informatie

De kosten voor onze trainingen zijn inclusief lesmateriaal, goed verzorgde lunch bij een- of meerdaagse trainingen, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW. Trainingen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden.

Annuleren

Bij verhindering mag een collega de vrijgekomen plaats innemen. Schriftelijke annulering is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de training. Wij berekenen dan € 35 administratiekosten. Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van de training is het volledige bedrag verschuldigd. Wanneer het minimale aantal deelnemers niet is bereikt, is het mogelijk dat de training verzet wordt naar een latere datum. Uiteraard bestaat hierbij de mogelijkheid om af te zien van verdere deelname. Bij klassikale trainingen kan ook besloten worden de training te verzetten naar locatie Scherpenzeel (hoofdkantoor Allergenen Consultancy).

Externe congressen/ symposia

Allergenen Consultancy treedt regelmatig op als expert op externe congressen, symposia, seminars of cursussen.
De agenda voor de komende maanden:

Data Event
13 november 2025 FNLI training allergen policy and cross-contact (online) in English
20 november 2025 FNLI training allergenenbeleid Postillion Hotel, Bunnik
02 december 2025 FNLI training allergen policy and cross-contact (online) in English
11-12 december 2025 Die Akademie Fresenius Allergenmanagement in Keulen (DE) in English

Bedrijfsspecifieke trainingen (in-company) 

Graag geven wij training op locatie. Op maat toegesneden met voorbeelden uit het eigen bedrijf. Hiermee maken we de theorie direct toepasbaar voor de medewerkers.

Een klassikale training met interactieve werkvormen, een toets, een spel, web-based of hybride of toch liever een e-learning? Alles is mogelijk!
Hier draaien wij onze hand niet voor om. Vraag naar de mogelijkheden.

 Inschrijven cursussen  Contact  opnemen