Nieuwsitem van 06-12-2012

Nieuwe versie VITAL calculator v.2.1.18

Allergen Bureau heeft vandaag de nieuwste versie van de VITAL calculator gepubliceerd. Versie 2.1.18 is beschikbaar voor Excel 2003 en Excel 2007 of hoger.
De belangrijkste wijzigingen zijn de verhoging van de reference dose voor schaaldieren en de weergave voor smalle beeldschermen. De reference dose van schaaldieren is verhoogd van 1 mg naar 10 mg. Dit was ook het eerdere advies voor de reference dose van het VITAL Scientific Expert Panel bij de VITAL2.0 review. Toen was wat minder data beschikbaar waardoor Allergen Bureau gekozen heeft voor een voorzichtigere inschatting van 1 mg. Nu nieuwe gegevens bekend zijn geworden uit patientenonderzoek, blijkt de hogere waarde van 10 mg bevestigd te worden en is de reference dose alsnog aangepast.

Allergenen Consultancy is de eerste erkende VITAL trainer voor het geven van praktische VITAL trainingen. Tijdens een training van een dag wordt de toepassing van VITAL besproken en worden verschillende (eigen) praktijkvoorbeelden op de laptop berekend met behulp van de calculator. Zie voor de eerstvolgende VITAL training onze agenda. Ook tijdens de cursus Allergenen Management wordt VITAL toegelicht.

Lees meer Contact opnemen