ATP meter hygiene 3M Clean Trace LM1

ATP meter met softwareVernieuwde meter en software
Snelle meting, slechts 10 seconden
Eenvoudig uit te voeren 
Hoge nauwkeurigheid 
AOAC® PTM gecertificeerd (041901)
Plannen creeëren en
resultaten beheren met software 

Te gebruiken voor

> Vaststellen en verifiëren kruisbesmetting 
> Controle reiniging 
> Meting naspoelwater
> Hygiëne controle

Meetprincipe

ATP is een stof die voorkomt in organische vervuiling en micro-organismen. Het is de energiedrager in plantaardige, dierlijke  en microbiologische cellen. Bij activeren van de test –doordrukken- komt het monster in contact met luciferine/luciferase. Deze stoffen reageren met het aanwezige ATP waarbij licht vrij komt. Het lichtsignaal wordt door de luminometer –aflezer- gemeten. De hoeveelheid licht wordt weergegeven in RLU: relative light units. Hoe meer licht, des te meer vervuiling.

Eenvoudige werkwijze

Werkwijze ATP meting

Benodigdheden en accessoires

ATP swabs voor oppervlakken
ATP swabs voor (spoel)water

Gebruik voor allergenencontrole

Reiniging is een cruciaal onderdeel van een goed allergenenbeheersysteem. Door een effectieve reiniging wordt vervuiling - micro-organismen en productresten (inclusief allergenen) - verwijderd. Alle cellen van bacteriologische, plantaardige of dierlijke herkomst bevatten de energiedrager ATP. Een meting van ATP is dus geschikt om eventuele achtergebleven productresten vast te stellen.

LET OP: bij hoog verhitte producten kan ATP vernietigd zijn. Bij deze producten is ATP meting niet geschikt om de aanwezigheid van productresten en dus allergenen vast te stellen. In die gevallen wordt alleen bacteriologisch ATP gemeten. Stel dus altijd de relatie tussen product, ATP signaal en allergeengehalte vast.

Huren van ATP meter mogelijk

Gevoeligheid

Net zoals bij elke ATP meter wordt ATP gemeten en geen allergene eiwitten. Bovendien heeft elk merk ATP/luminometer zijn eigen eenheid in weergave van het aantal gemeten RLU. Om de 3M meter te ervaren in eigen specifieke situatie kan de meter gehuurd worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Verpakking

Verpakt per 10 x 10 swabs 
Bewaren 2 – 8°C

Geproduceerd door 3M™

Bestel product Contact opnemen