Nieuwsitem van 20-08-2015

VITAL Online gelanceerd

Allergen Bureau heeft de Excel VITAL calculator vervangen door een webbased online rekentool. VITAL Online is augustus 2015 beschikbaar gekomen.

Daarmee is de niet-gebruiksvriendelijke VITAL Calculator versie v2.1.20 komen te vervallen. De berekening zelf of de onderliggende reference doses zijn niet aangepast, maar de nieuwe online rekentool is eenvoudiger in gebruik en biedt meer mogelijkheden in beheer van data. Een berekening moet dus hetzelfde rekenresultaat opleveren. De Excel Calculator van Allergen Bureau (niet te verwarren met de Excel rekentool van Allergenen Consultancy welke in onze VITAL cursus gebruikt wordt) wordt niet meer ondersteund.

Wijzigingen VITAL Online

  • Centraal beheer van ingredienten en processen, waardoor bij verschillende berekening van dezelfde basisgegevens gebruik gemaakt kan worden. De beheersbaarheid van data is hiermee sterk verbeterd.
  • Het importeren van ingredienten vanuit een database wordt in de loop van 2015 aan de functionaliteiten toegevoegd.
  • Geautoriseerd toegangsbeheer voor meerdere gebruikers binnen een organisatie.
  • Wijzigingslogboek.
  • Centrale en overzichtelijke opslag van berekeningen en rapporten.
  • Duidelijker rekenproces met voortgangsoverzicht.

VITAL Online rekentool vervangt VITAL calculator

Kosten

VITAL Online is een maand gratis toegankelijk. Alle gegevens blijven in het account bewaard voor later gebruik. Daarna kan gekozen worden voor een maandelijks of jaarlijks abonnement. Hiervoor worden door Allergen Bureau kosten in rekening gebracht afhankelijk van de bedrijfsgrootte en lidmaatschap bij Allergen Bureau. Lidmaatschap voor Europese bedrijven aan het Australische Allergen Bureau heeft door de afstand en focus op wetgeving Australië en Nieuw-Zeeland vaak weinig toegevoegde waarde.
Bij incidenteel gebruik is daarom een maandelijks abonnement voor 1 tot 10 gebruikers aan te raden. De berekeningen, data en rapporten blijven bewaard totdat weer een maand toegang tot de gegevens verkregen wordt. De kosten per maand zijn 62 Australische dollars (omgerekend in euro's volgens wisselkoers 9-9-2015: €38,81)

Voor toepassing van VITAL hoeft van niet persé gebruik gemaakt te worden van VITAL Online en zijn andere rekenmethodieken ook mogelijk. Onze ervaring leert wel dat een gestructureerde rekentool de kans op rekenfouten aanzienlijk verkleind. Tijdens onze training wordt geoefend met verschillende rekentools, waaronder uiteraard VITAL Online, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden gedurende 4 weken na de cursus in de trainingsomgeving.

Lees meer Contact opnemen