Nieuwsitem van 10-10-2017

Nieuwe allergenenetiketten i.s.m. LabelLord

In één oogopslag zien of er een allergeen in een product zit. Dat is voor klanten met een allergie een reden om tot koop over te gaan. Is de informatie op een etiket niet duidelijk, dan wordt in geval van twijfel niet tot koop overgegaan. De gezondheidsrisico's zijn eenvoudigweg te groot. Om dit probleem het hoofd te bieden, hebben Allergenen Consultancy en LabelLord een serie etiketten ontwikkeld die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Allergenen-labels

De serie etiketten bestaat uit ‘glutenvrij’, ‘melkvrij’, ‘zonder allergenen: wettelijke 14’ en een HACCP-verzameletiket waarop alle allergenen aangevinkt kunnen worden. Met deze etiketten kunnen klanten zorgeloos de juiste keuze maken. Bovendien hiermee de voorraad zichtbaar van de juiste allergeneninformatie voorzien, waarmee veel voorkomende fouten in het allergenenmanagement worden voorkomen. 

Alles voor interne codering en communicatie met de klant

Naast deze vier nieuwe allergenenlabels heeft Allergenen Consultancy digitale iconensets in vier talen en een uitgebreid aanbod aan etiketten, stickers en counterbordjes voor interne codering en communicatie met de klant. De etiketten en iconensets zijn te koop in de webshop van Allergenen Consultancy. 

Wettelijk verplicht en klantvriendelijk

Sinds december 2014 verplicht de Wet aanbieders van voedingsmiddelen te communiceren of één van de veertien soorten allergenen aanwezig is in een product. Allergenencodering is belangrijk, omdat de klachten die optreden bij een allergische reactie zeer ernstig kunnen zijn. Het voorkomen van ongelukken op dit gebied is winst voor iedereen.