Nieuwsitem van 09-06-2016

Nieuw logo voor gezonde glutenvrije producten

De Nederlandse CoeliakieVereniging (NCV) geeft aan dat veel (ook gecertificeerde) glutenvrije producten veel suiker, vet en zout en weinig vezels bevatten en dus wel glutenveilig maar toch ongezond zijn. Daarom hebben zij het keurmerk Good Gluten Free ontwikkeld, voor producten die gegarandeerd glutenvrij én een gezonde keuze zijn.Een product met het Goed Glutenvrij logo moet naast de eisen aan glutenvrije productie voldoen aan samenstellingsnormen. De normen die de WHO (World Health Organization) stelt aan gezonde voeding zijn door Wageningen Universiteit vertaald naar het dagelijks voedingspatroon voor mensen met een glutenvrij dieet.

Er zijn een aantal productcategorieën uitgekozen die een Good Glutenfree logo kunnen verkrijgen. Dat zijn producten die passen binnen een gezond voedingspatroon. Daarom kan het logo niet toegekend worden aan glutenvrije koekjes. Maar wel op brood, kant en klaar maaltijden, ontbijtproducten, gezonde tussendoortjes etc.

De Normenset/Standard Good Glutenfree kost €65 en is als PDF te verkrijgen.

Op dit moment is het logo nog niet op producten in de schappen te vinden. Er wordt een pilot uitgevoerd in nauw overleg met een aantal producenten van glutenvrije producten zoals Consenza, Pure Food, FRIA en Dr Schär.

Consenza en Pure Food zijn in het proces om het Good Glutenfree logo te verwerven.

Good gluten free

Bron: 
http://www.goodglutenfree.org/

Lees meer Contact opnemen