Nieuwsitem van 11-05-2012

McDonald's NL weert glutenvrije burger

McDonald's nodigt bezoekers uit om een nieuwe burger te bedenken met als beloning dat deze burger vanaf september bij alle restaurants te koop is. McDonald's geeft op deze website de mogelijkheid zelf een hamburger samen te stellen. Dat kan door verschillende ingrediënten op een interactieve manier met elkaar te combineren: www.debekendsteburger.nl.

De afgelopen tijd zijn vele glutenvrije varianten aangemaakt. McDonald's heeft echter alle burgers met 'glutenvrij' in de naam verwijderd of gevraagd een andere naam te geven. 
De burger zou niet voldoen aan de actievoorwaarden, er wordt verwezen naar Artikel 2.1.1.B: Namen met kwetsend of ongepast taalgebruik, of met daarin beschermde merk- of productnamen, of internetsites, of die in strijd zijn met de goede smaak of fatsoen worden, zonder opgaaf van redenen, niet in behandeling genomen en uitgesloten van deelname. Op de vraag om een nadere toelichting over de diskwalificatie gaf McDonald's de volgende verklaring: "Helaas kunnen we de glutenvrije burger niet opnemen in de competitie, omdat McDonald's geen glutenvrije broodjes verkoopt. Daarom kun je in de Bekendste Burger competitie ook niet kiezen uit glutenvrije broodjes. Naamgeving van de burger met hierin glutenvrij zou misleidend kunnen zijn."

Dit is opvallend omdat er in verschillende andere landen zoals Zweden en Spanje wel glutenvrije burgers te krijgen zijn bij de Fastfoodketen. Mc Donalds Duitsland wilde bij een soortgelijke actie in januari ook geen glutenvrije producten opnemen in het assortiment. 


Lees meer Contact opnemen