Nieuwsitem van 13-09-2010

LeDa (ALBA) invoer aangepast

Sinds de zomer van dit jaar is de invoer van allergenengegevens in de Levensmiddelendatabank (LeDa, voormalig ALBA) aangepast. Voor de fabrikanten van consumentenproducten die rechtstreeks informatie leveren aan de databank, betekent dit dat informatie over een aantal allergenen minder (olieën) of juist meer specifiek (gluten en noten) aangegeven moet worden.

De invoer van allergeneninformatie in de databank is hiermee gelijk aan de in 2009 aangepaste papieren lijst. De achterliggende software was al eerder aangepast maar het invoerscherm was nog gebaseerd op de voorgaande versie uit 2007.

Aardnotenolie (pinda-olie), notenolie, sesamolie en soja-lecithine zijn verdwenen uit het invulscherm. Als een product deze oliën/lecithine bevat, dan moet dit worden aangegeven bij resp. aardnoten (pinda’s), noten, sesam en soja. Dit is conform de wettelijke eisen.
Daarnaast zijn noten en gluten als in te vullen groep verdwenen uit het invulscherm. De gespecificeerde granen en noten dienen apart te worden ingevuld.

Lees meer Contact opnemen