Nieuwsitem van 16-04-2014

GS1 datainfo aanleveren voor 31 augustus 2014

Retailers hebben hun producenten opgedragen om uiterlijk 31 augustus 2014 de etiketinformatie digitaal vast te leggen in GS1 Data Source. Deze informatie wordt gebruikt om aan de komende wettelijke verplichting te kunnen voldoen. Per 13 december 2014 is het verplicht om voor voedingsmiddelen die 'op afstand' (=via internet) gekocht worden de volledige etiketinformatie te tonen voordat op de bestelknop geklikt wordt.
Daarom leggen leveranciers als (bron)eigenaar van artikeldata de wettelijk verplichte etiketinformatie vast in GS1 Data Source (GS1 DAS). Retailers hebben zo de juiste informatie van het product beschikbaar voor hun webshop. 

Albert Heijn, A.S. Watson, Bidvest Deli XL, Jumbo en Superunie-leden (Boni, Coop, Deen, Detailresult, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama, Plus, Poiesz, Sligro, Spar, Vomar) hebben de resterende tijd - tot de wetgeving op 13 december 2014 van kracht wordt - nog hard nodig om etiketinformatie in hun systemen te verwerken en beschikbaar te maken om online te kunnen verkopen.

Lees meer Contact opnemen