Nieuwsitem van 06-01-2015

Glutenvrij markt VS met 63% gestegen

In de VS is de omzet van glutenvrije producten de afgelopen twee jaar gestegen met 63 procent. Deze stijging brengt de markt op een omzet van ongeveer 8 miljard euro in 2014. 

Amanda Topper, voedselanalist bij Mintel, verwacht dat de markt zal blijven stijgen. Topper denkt dat ondanks de sterke groei de afgelopen jaren, er alsnog veel kansen zijn om te innoveren. Ze denkt dat er vooral kansen liggen bij de productcategoriën die van zichzelf veel gluten bevatten, zoals pasta, pizza en brood. 

Van de verschillende glutenvrije productcategoriën zijn de snacks met 163 procent het sterkst gestegen. Deze stijging is voornamelijk te danken aan de stijging van chips verkoop met 456 procent. Het segment snacks wordt gevolgd door vlees, brood en granen.

In de VS volgde in 2014 22 procent van de bevolking een glutenvrij dieet, terwijl dit in 2013 nog 15 procent was. Het grootste deel (82%) van de mensen welke een glutenvrij dieet volgt heeft geen medische indicatie waarvoor glutenvrij eten noodzakelijk is. Veel mensen kiezen voor glutenvrije producten omdat zij deze als gezondere producten beschouwen. De gezondheidsvoordelen of geschiktheid van glutenvrije producten bij afvallen wordt overigens betwist.

Bron: 
MintelMintel

Lees meer Contact opnemen