Nieuwsitem van 18-12-2018

Eerste bedrijf SimplyOK gecertificeerd

Dutch Spices is als eerste bedrijf SimplyOK gecertificeerd. Petra Hol, vertegenwoordiger van auditor Vinçotte ISACert, overhandigde het certificaat aan Nelleke van der Wekken, Quality Assurance Manager bij Dutch Spices. Dit is belangrijke mijpaal voor zowel Stichting SimplyOK als Dutch Spices.
De uitreiking vond afgelopen 11 december plaats tijdens een officiële gelegenheid.

Stichting SimplyOK heeft een certificatieschema ontwikkeld voor allergenenbeheersysteem van voedingsmiddelenbedrijven. Bedrijven, zoals Dutch Spices, die de eisen van het SimplyOK schema hebben geïmplementeerd, bieden afnemers de waarborg van een gedegen onderbouwing van alle onderdelen van allergeneninformatie op een etiket. Daarnaast wordt hiermee de kans op recalls verkleind.

Basispijlers SimplyOK

De Code of Practice van SimplyOK omvat de vijf basispijlers van allergenenbeheer:

  1. Grondstofbeheer
  2. Juiste receptuur
  3. Opstellen correcte etiket informatie
  4. Voorkom verwisseling
  5. Voorkom kruisbesmetting

Steeds meer retailers verwachten van hun private label producenten dat zij werken volgens de Code of Practice van SimplyOK. Dit schema gaat verder dan bestaande kwaliteitsstandaarden zoals BRC, IFS of FSSC22.000.

Audit

Onafhankelijke certificatie-instellingen voeren audits bij de bedrijven uit en geven een certificaat uit. Aanmelden voor certificatie kan dan ook rechtstreeks bij de aangesloten certificatie-instellingen. Dat zijn op dit moment Lloyds Register en Vinçotte ISACert.

Advies en ondersteuning

Allergenen Consultancy begeleidt en ondersteunt bedrijven bij het correct toepassen van de Code of Practice, uitvoeren van VITAL-berekeningen en het klaarmaken voor certificatie. Daarnaast helpen wij bedrijven op weg bij de implementatie van SimplyOK door het uitvoeren van een AllergenenScan waarbij eventuele verbeterpunten, met een duidelijk plan van aanpak, worden vastgesteld. Ook ondersteuning bij het uitvoeren en oplossen van de actiepunten is mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bronnen:
https://www.simplyok.eu/images/Press_first_certificate_SimplyOK_rewarded.pdf
https://dutchspices.nl/en/genieten/175-dutch-spices-awarded-simplyok-top-certification-for-alle
http://www.lrqa.nl/normen-en-schemas/simply-ok/ 

Afspraak makenLees meer over SimplyOK