Nieuwsitem van 26-11-2013

Digitale productinformatie in GS1

Ahold, A.S. Watson, Detailresult, Jumbo, Sligro en Superunie vragen aan hun leveranciers om etiketinformatie digitaal vast te leggen en beschikbaar te stellen via GS1 Data Source (GS1 DAS-artikeldatapool). Zij hebben een deel van hun leveranciers een brief gestuurd en daarom verzocht. GS1 Nederland helpt deze producenten bij het invoeren van deze etiketgegevens.

Deze informatie wordt onder andere gebruikt om te voldoen aan de nieuwe Verordening Voedselinformatieverstrekking (1169/2011) welke vanaf december 2014 ook bij online aankoop verplichte informatie stelt. Voor aankoop (klikken op de bestelknop) moeten consumenten alle etiketinformatie (zoals allergenen en ingrediënten) van verpakte levensmiddelen kunnen zien.

Consumenten hebben pas écht wat aan online productinformatie als deze informatie volledig en betrouwbaar is. De levensmiddelensector wil daarom dat de fabrikant/merkhouder de bron is voor de online etiketinformatie.

Voor de logistieke stamgegevens wordt GS1 Data Source gebruikt. Daarom is het een logische stap om via GS1 Data Source ook wettelijk verplichte etiketinformatie uit te wisselen. De brancheorganisaties CBL en FNLI, GS1 Nederland, fabrikanten en winkelformules hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om dit mogelijk te maken.

Bron: 
GS1

Lees meer Contact opnemen