Nieuwsitem van 09-05-2014

Consumenten in actie tegen 'may contain' Tesco

Consumenten in UK zijn overbodige waarschuwingen voor noten zat. Een moeder heeft een petitie gestart tegen het veranderde beleid van Tesco. Etiketten van veel producten, voorheen zonder waarschuwing voor de mogelijke aanwezigheid van noten, waren recent voorzien van een 'kan sporen bevatten van noten' vermelding.

Tesco was gevraagd om een toelichting, maar kon volgens de consumenten geen goede verklaring geven. Er werd alleen verwezen naar de veranderde etiketteringswetgeving. (Noot redactie: deze wetgeving rept niet over het etiketteren van kruisbesmetting). De consumenten beschouwen het gebruik van de waarschuwing als een middel van Tesco om zich juridisch in te dekken, in plaats van risico's daadwerkelijk te beoordelen en beheersen. 

De petitie is ondertussen bijna 20.000 keer online getekend. Tesco heeft aangegeven het etiket van enkele producten, zoals appelsap en ingeblikte bonen, te herzien.

Bron:
http://www.change.org/en-GB/petitions/tesco-stop-using-blanket-may-contain-nuts-labels
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2618317/Tesco-reverses-nuts-label-policy-Supermarket-remove-unnecessary-warning-products-including-ham-new-potatoes-tonic-water.html

Lees meer Contact opnemen