Nieuwsitem van 08-10-2008

Allergeneninfo via handscanner bij AH

Albert Heijn test een allergiechecker. Consumenten kunnen in de winkel nagaan of de producten die ze kopen allergenen bevatten waar ze gevoelig voor zijn. Dat zei Luc de Baets van AH donderdag tijdens de Food Valley Conferentie in Ede.

De proef van drie maanden loopt tot eind december 2008 bij de AH XL in Zaandam. Tijdens deze proef geeft de scanner informatie over allergenen die volgens de wet moeten worden vermeld: gluten, melk en lactose, ei, lupine, mosterd, noten, pinda’s, schaal- en weekdieren, selderij, sesam, soja, sulfiet en vis.

Consumenten kunnen de Allergie Check activeren door bij de start van de boodschappentrip met behulp van de handscanner aan te geven voor welke ingrediënten zij allergisch zijn. Tijdens het scannen van de boodschappen zien klanten op de display van de scanner of het product een van de opgegeven allergenen bevat.

'Producten met gluten bijvoorbeeld zijn voor consumenten gemakkelijk te herkennen, maar bij notenallergie is dat veel moeilijker', aldus hoofd interne en externe communicatie Jan Christiaan Hellendoorn van AH tegen evmi.nl.

Bron:
EVMI

Lees meer Contact opnemen