AllergenenScan Horeca

In Nederland hebben ruim 500.000 mensen last van voedselallergie. Ook steeds vaker te maken met gasten die specifieke wensen hebben over hun maaltijden? Ook de Europese allergenenwetgeving verplicht om betrouwbare allergeneninformatie aan gasten te verstrekken. Om de werkwijzen en menukaart wetgevingsproof te maken, bieden wij de AllergenenScan Horeca aan.

Hulp bij nieuwe wetgeving horeca onvoorverpakt

Doelgroep

De AllergenenScan Horeca is geschikt voor elke onderneming waar gerechten voor gasten worden bereid, zoals instellingskeukens, cateraars, hotels en restaurants of fastfood ketens.Elke professionele verwerking van voedingsmiddelen welke op een goede maar ook praktische manier aan de nieuwe allergenenwetgeving wil voldoen.

Inhoud Scan Horeca

Tijdens de AllergenenScan Horeca komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Informatie ingrediënten
  • Receptuurbeheer 
  • Lay-out keuken en voorkomen van kruisbesmetting (wanneer nodig)
  • Interne communicatie/ voorkoming verwisseling
  • Opslag en intern transport 
  • Allergeneninformatie menukaart en andere communicatiewijze (tablet, website etc.)

Hiermee is het duidelijk wat er moet gebeuren om aan de allergenenwetgeving te voldoen.  

Naar keus kan na de AllergenenScan een twee uur durende ‘bewustwordingstraining’ (max. 20 personen) georganiseerd worden. Hierin wordt ingegaan op uw specifieke bedrijfssituatie aan de hand van voorbeelden en foto’s uit de AllergenenScan. Ook algemene basiskennis over voedselallergie, producten en de communicatie met allergische gasten komt aan bod.  

Voor een algemene training bieden wij de Allergenen cursus horeca en zorg aan.

Afspraak maken Contact opnemen