Allergenenadvies

Allergenen Consultancy heeft alles in huis om de voedingsmiddelenindustrie te ondersteunen bij het beheersen van allergenen in productie.
Onze professionals zijn afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie en weten als geen ander de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.

Diensten

Advies en ondersteuning allergenen

Advies op maat

Met onze AllergenenScan heeft u snel inzicht in de status van het allergenenmanagement systeem. Door middel van een bedrijfsbezoek van maximaal 1 dag worden alle goedgeregelde zaken én de verbeterpunten vastgesteld. Voor de verbeterpunten zal een verbeterplan worden opgesteld en waar nodig worden praktische oplossingen direct besproken. Geïnteresseerd in een AllergenenScan? Neem dan contact met ons op!

Cursus allergenen

Trainingen & Cursussen

Als specialist op gebied van allergenen ontwikkelen en verzorgen wij cursussen. Wij hebben een aanbod aan open-inschrijving cursussen, hiernaast verzorgen wij ook maatwerk cursussen op elk niveau.

De cursussen kunnen in-company gegeven worden, maar ook als kookworkshop of een interactieve werkvorm.
Ontdek nu ons cursusaanbod en schrijf in!

VITAL systeem

VITAL

Steeds meer afnemers vragen om een onderbouwing van kruisbesmetting met allergenen. Retailers verwachten een VITAL berekening voordat ze waarschuwingen (kan sporen bevatten) op het etiket zetten. 
Allergenen Consultancy helpt bij het in kaart brengen van benodigde gegevens, VITAL rekentools en uitvoering van de VITAL berekening. De uitgewerkte VITAL berekening kan naar wens direct geüpload worden in TraceOne (Albert Heijn) of SIM (Jumbo). 

Sneltesten en laboratoriumanalyses

Sneltesten & Laboratoriumanalyses

Allergenen Consultancy biedt sneltesten aan die zelfs zonder bedrijfslaboratorium uitegevoerd kunnen worden. Doordat de uitslagen snel beschikbaar zijn, zijn deze test kits ideaal bij controle van de uitgevoerde reiniging, ingangscontrole of trouble shooting.
Naast de sneltesten bieden wij ook laboratoriumanalyses aan: ELISA, PCR en LC-MS. Wij ondersteunen bij keuze van de beste methode en helpen bij interpretatie van de uitslagen.

Producten

Sneltest allergenen

Sneltesten

Wij leveren uit voorraad allergenen sneltesten voor analyse van grondstoffen, eindproducten, swabs (oppervlakken) en spoelwater. Handig voor een snelle screening. Deze methoden zijn betrouwbaar en snel.
Geen laboratoriumfaciliteiten nodig.

Instructieborden

Geef instructies makkelijk aan met onze allergenen instructieborden. Verkrijgbaar in varianten als handwasinstructies, allergeneninformatie, allergenen in productie en meer!

Training VITAL

VITAL risicobeoordeling allergenen zelf leren?
Volg de training voor een praktische training met veel rekenoefeningen.

Direct klaar voor upload in TraceOne (AH).

 

Bovenstaande diensten, cursussen en producten zijn maar een greep uit ons aanbod.
Wanneer u specifieke wensen of vragen heeft, zijn wij u uiteraard ook daarmee graag van dienst.

Contact opnemen Afspraak maken