Allergenenadvies

Allergenen Consultancy heeft alles in huis om de voedingsmiddelenindustrie te ondersteunen bij het beheersen van allergenen in productie. Onze professionals zijn afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie en weten als geen ander de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.

Advies op maat

Met onze AllergenenScan heb je snel inzicht in de status van het allergenenmanagement systeem. Door middel van een bedrijfsbezoek van maximaal 1 dag worden alle goedgeregelde zaken én de verbeterpunten vastgesteld. Voor de verbeterpunten zal een verbeterplan worden opgesteld en waar nodig worden praktische oplossingen direct besproken. Geïnteresseerd in een AllergenenScan? Neem dan contact met ons op!

Afspraak maken

 

 

Advies en ondersteuning allergenen

 

Cursus allergenen

Trainingen & Cursussen

Als specialist op gebied van allergenen ontwikkelen en verzorgen wij cursussen. Wij hebben een aanbod aan open-inschrijving cursussen, hiernaast verzorgen wij ook maatwerk cursussen op elk niveau. De cursussen kunnen in-company gegeven worden, maar ook als kookworkshop of een interactieve werkvorm. Ontdek nu ons cursusaanbod en schrijf je in!

Ontdek ons cursusaanbod

VITAL

Steeds meer afnemers vragen om een onderbouwing van kruisbesmetting met allergenen. Retailers verwachten een VITAL berekening voordat ze waarschuwingen (kan sporen bevatten van) op het etiket zetten. De eisen worden steeds hoger. Afnemers stellen kritische vragen en een kwantitatieve opgave van het mogelijike gehalte aan allergeen wordt verwacht.

Allergenen Consultancy helpt u bij het in kaart brengen van benodigde gegevens, beschikbaar stellen van diverse VITAL rekentools en uitvoering van de VITAL berekening. Hierbij ontvangt u een uitgewerkte VITAL berekening, welke naar wens direct geüpload kan worden in TraceOne (Albert Heijn). Lees meer over VITAL en hoe wij u hierbij kunnen helpen:

Meer overVITAL

 

 

 

 

VITAL systeem

 

 

Sneltesten en laboratoriumanalyses

Sneltesten & Laboratoriumanalyses

Allergenen Consultancy biedt sneltesten (/analyses) aan die zelfs zonder bedrijfslaboratorium uitegevoerd kunnen worden. Doordat de uitslagen snel beschikbaar zijn, zijn deze test kits ideaal bij controle van de uitgevoerde reiniging, ingangscontrole of trouble shooting.

Naast de sneltesten bieden wij ook ELISA, PCR en LC-MS analyses aan. Hierbij zoeken wij voor uw monsters/stalen een geschikt lab waar wij de analyses uit laten voeren. Dankzij onze prijsafspraken bij verschillende laboratoria kunnen wij u een gunstige prijs bieden. Producten of swabs kunnen gemakkelijk online aangemeld worden.

Meer over analyses

Relevante producten

Voor de industrie bieden wij naast advies en trainingen ook diverse testen aan. Eenvoudige en betrouwbare testen welke zonder laboratoriumuitrusting uitgevoerd kunnen worden. Levering uit voorraad.

Sneltesten

Wij leveren uit voorraad allergenen sneltesten voor analyse van grondstoffen, eindproducten, swabs (oppervlakken) en spoelwater. Handig voor een snelle screening. Deze methoden zijn betrouwbaar en snel.
Geen laboratoriumfaciliteiten nodig.

Bekijk sneltesten

Instructieborden

Geef instructies makkelijk aan met onze allergenen instructieborden. Verkrijgbaar in varianten als handwasinstructies, allergeneninformatie, allergenen in productie en meer!

Bekijk instructieborden

Training VITAL

VITAL risicobeoordeling allergenen zelf leren?
Volg de training voor een praktische training met veel rekenoefeningen.

Direct klaar voor upload in TraceOne (AH).

Volg VITAL Training

 

Bovenstaande diensten, cursussen en producten zijn maar een greep uit ons aanbod.
Wanneer u specifieke wensen of vragen heeft, zijn wij u uiteraard ook daarmee graag van dienst.

Contact opnemen Afspraak maken